Γκαλερι

TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου3 days ago
Συνάντηση αντιπροσωπείας ΤΕΒΕΑ με Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου είχε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΤΕΒΕΑ έλαβαν ενημέρωση από τον Υπουργό αλλά και τους εκπροσώπους των αρμόδιων τμημάτων του Υπουργείου που παρευρέθηκαν στην συνάντηση για αρκετά θέματα που αφορούν τους επιχειρηματίες της Επαρχίας Αμμοχώστου αλλά και το σύνολο των κατοίκων της Επαρχίας.

Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για το έργο που εκτελείται στην περιοχή Κοκκινόγκρεμος που αφορά κατασκευή αποθηκευτικών δεξαμενών και δικτύου ύδρευσης. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρις στιγμής έχουν κατασκευαστεί 3 δεξαμενές συνολικού αποθηκευτικού χώρου 15.000 κυβικών μέτρων νερού το οποίο διοχετεύεται σε τοπικούς Δήμους. Μέχρι το τέλος του 2022 υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός σύνδεσης των δεξαμενών με τον σταθμό αφαλάτωσης της Δεκέλειας και η κατασκευή των υπόλοιπων δεξαμενών ανεβάζοντας τον συνολικό όγκο νερού που θα μπορεί να αποθηκευτεί σε 36.000 κυβικά, ποσότητα η οποία θεωρείται αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες 48 ωρών περίπου.

Συζητήθηκαν επίσης οι διαδικασίες ελέγχου των γεωργικών προϊόντων που διοχετεύονται στην αγορά μέσω των οδοφραγμάτων από τα κατεχόμενα και έγιναν εισηγήσεις από την αντιπροσωπεία της ΤΕΒΕΑ για βελτίωση της διαδικασίας. Συζήτηση έγινε και για το θέμα των λατομείων που λειτουργούν στην Επαρχία Αμμοχώστου. Η ΤΕΒΕΑ εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα αποθέματα πετρωμάτων και ζήτησε από το Υπουργείο την επέκταση των λατομείων κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις Βρετανικές Βάσεις και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση σχετικά με την καλύτερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Επαρχία Αμμοχώστου και κυρίως της Θάλασσας αλλά και η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων σχετικά με την δημιουργία γηπέδων γκολφ στην Επαρχία Αμμοχώστου. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν την δημιουργία πράσινων σημείων σε Δήμους και Κοινότητες στην Επαρχία καθώς επίσης και το θέμα της πρόσβασης στις παραλίες από την θάλασσα. Το θέμα της πρόσβασης στις παραλίες απο τη θάλασσα θα συζητηθεί και με τους υπόλοιπους εμπλεκομενους φορείς, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υφυπουργειο Ναυτιλίας καθώς και τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι εκπρόσωποι της ΤΕΒΕΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό και τους εκπροσώπους των τμημάτων του Υπουργείου που παρευρέθηκαν για την παραγωγική συζήτηση που είχαν κατά την συνάντηση.
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου6 days ago
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο χαμό του κ. Αλέξη Γαλανού και ειλικρινή συλλυπητήριά προς την οικογένεια του.

Από όλες τις θέσεις που κατείχε σε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα και ιδιαίτερα από τη θέση του Δημάρχου της Μητρόπολης της Επαρχίας μας, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις για την επιστροφή της Πόλης μας όμως δυστυχώς δεν κατάφερε να την ζήσει. Ευχή μας σύντομα να την ζήσει από ψηλά.

Αιωνία του η μνήμη.
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου4 weeks ago
Η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου συμμετείχε σήμερα στο εργαστήρι που διοργάνωσε ο δήμος Παραλιμνίου, σε συνεργασία με την ΙΜΗ με τίτλο: Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού στις τουριστικές περιοχές.

To Εργαστήρι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Invalor 101 - A network for joint valorization of material flows in tourist areas”. Το Έργο υλοποιείται από τους δήμους Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Αλβανία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο).

Σκοπός του Έργου είναι η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης γυαλιού, το οποίο συσσωρεύεται σε τουριστικές περιοχές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Έργο επικεντρώνεται στην κατάλληλη επεξεργασία με τεχνικές γεωπολυμερισμού, μέσα από την οποία θα υλοποιηθεί προσπάθεια για την παραγωγή νέων δομικών υλικών. Με τον τρόπο αυτό, θα αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανακύκλωσης του γυαλιού, συνεισφέροντας στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος στους τουριστικούς Δήμους, με παράλληλα περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη. Για το συγκεκριμένο Έργο, ο Δήμος Παραλιμνίου σκοπεύει να εγκαταστήσει μια προσωρινή πιλοτική μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί, από τα οποία -αφού επεξεργαστούν- θα παραχθούν οικοδομικά υλικά που ο Δήμος θα χρησιμοποιεί κατόπιν για δικές του ανάγκες.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG V-B BALKAN-MED 2014-2020. Το “Balkan-Mediterranean Programme 2014-2020” είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας. Ο γενικός στόχος του προγράμματος Balkan Med είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αειφορίας της επιλέξιμης περιοχής.
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου1 month ago
Η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο ιδιωτικό σχολείο Xenion Xenion Education στο Παραλίμνι για τη σημαντική βράβευση που απέσπασε στα "Cyprus Education Leaders Awards" τα οποία διοργάνωσαν το βράδυ της Πέμπτης στη Λευκωσία ο Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΣ και η Boussias Communications.

Στο σχολείο απονεμήθηκε βραβείο στην κατηγορία "Δεσμός με την κοινωνία" για τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας σε έργα κοινής ωφελείας.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Επαρχία Αμμοχώστου η βράβευση ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος το οποίο προσφέρει αδιάκοπα από την ημέρα της ίδρυσής του τόσο στην εκπαίδευση όσο και στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Πρόκειται για ένα βραβείο το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που καταβάλλει το σχολείο για προσφορά στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Επίσης, κατά την τελετή, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΒΕΑ και Βοηθός Διευθυντής του Xenion, Γιώργος Φυλακτού υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου, απένειμε βραβεία στην κατηγορία Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης.
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου1 month ago
Η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου Δρ. Αντώνη Ζορπά Antonis Zorpas για την τιμητική διάκριση που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διαχρονική στήριξή του στο έργο του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Επαρχία Αμμοχώστου η βράβευση ενός δικού της επιστήμονα ο οποίος έχει ανιδιοτελώς προσφέρει πάρα πολλά τόσο σε Επαρχιακό όσο και Παγκύπριο επίπεδο.

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Περιβάλλοντος σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου
TEBEA - Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου2 months ago
ΠΑΝΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΤΕΒΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Μαΐου στο Συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου η πρώτη Πανεπαρχιακή Συνέλευση την οποία συγκάλεσε η Τουριστική, Εμπορική και βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου ανέφερε ότι με την πρώτη πανεπαρχιακή συνέλευση τίθενται οι βάσεις για μία ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλει η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου για συντονισμό όλων των φορέων της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου, επιχειρηματίες, τοπικές αρχές, βουλευτές, εκπροσώπους ημικρατικών οργανισμών και οργανωμένα σύνολα, με στόχο την στοχευμένη προώθηση των σημαντικών αιτημάτων της επαρχίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι στόχος είναι η Πανεπαρχιακή Συνέλευση να καταστεί θεσμός, και να διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, ενώ θα συσταθεί αριθμός υποεπιτροπών οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες με στόχο την εξέταση και προώθηση θεμάτων στην ολομέλεια της Πανεπαρχιακής Συνέλευσης. Η επόμενη Πανεπαρχιακή Συνέλευση ορίστηκε όπως διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου, βουλευτές, δήμαρχοι και κοινοτάρχες της ελεύθερης και κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου, μέλη ημικρατικών οργανισμών με καταγωγή την επαρχία καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΒΕΑ.